Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на воден радиатор на Alfa Romeo 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на воден радиатор на Alfa Romeo 147

Здравейте,
    Търсих из форума, но не можах да намеря информация. Как мога да сменя водния радиатор на колата, някой правил ли го е? Има ли нещо по-специфично?
    Благодаря ви

Вадиш стария слагаш новия ако ще го сваляш отдолу с предимство е подемника сместо канал
    алфа ромео 156 тс

Comment

И после обезвъздушаваш от двете пробки

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
        И после обезвъздушаваш от двете пробки
        И къде са тези две пробки ? Аз намирам винаги само тази горе в ляво на радиатора като застанеш срещу колата
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
          И къде са тези две пробки ? Аз намирам винаги само тази горе в ляво на радиатора като застанеш срещу колата
          Между термостата и акумулатора, малко по навътре към купето, има един "мущук" маркуче, което се развива и се обезвъздушава от там.
          Last edited by zombiran; d.m.y г., 23:00.

Comment

Под дросела е и е много важна

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
              Между термостата и акумулатора, малко по навътре към купето, има един "мущук" маркуче, което се развива и се обезвъздушава от там.
              Нещо не го намирам ! Това някой от малките маркучи дето е свързан с термостата ли е ? Трябва да развия някоя от малките скоби или не. Не можеш ли да качиш една снимка кое точно е.Разбира се ако искаш
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
              sigpic

Comment

Нещо не го намирам ! Това някой от малките маркучи дето е свързан с термостата ли е ? Трябва да развия някоя от малките скоби или не. Не можеш ли да качиш една снимка кое точно е.Разбира се ако искаш
                Снощи се рових да сложа снимка, но не намерих. Ето една, която преди малко цъкнах. От термостата излиза.

Comment

Снощи се рових да сложа снимка, но не намерих. Ето една, която преди малко цъкнах. От термостата излиза.

А това е винт пробка и се намира някъде на малките маркучи на термостата .Ще огледам но до сега не намирам освен на радиатора и отпред на двигателя желязната тръба в средата има пробка но не съм я пипал ! Сигурно е запекла и ме е страх ,че после трябва да сложа чеп
                  sigpic

Comment

Аз пък и на двете ми алфи съм си сменял термостатите и не съм нито търсил, нито отвивал никакви пробки за обезвъздушаване. Сглобявам всичко, свалям капачката на разширителния съд, паля мотора и я оставям да работи докато дигне 90°,пускам парното да се обедя, че духа топло и тва е...
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                      Аз пък и на двете ми алфи съм си сменял термостатите и не съм нито търсил, нито отвивал никакви пробки за обезвъздушаване. Сглобявам всичко, свалям капачката на разширителния съд, паля мотора и я оставям да работи докато дигне 90°,пускам парното да се обедя, че духа топло и тва е...

Е да така ако се сменя само термостата,но ако се сменя и охладителната течност май трябва и да се обезвъздуши.Все пак за това е направена тази пробка горе в ляво на радиатора.Друга така и не намирам !
                      sigpic

Comment

Снимката е от ТС, при дизеловите го няма това нещо. Сега като се замислих, даже и на радиатора не съм виждал.. но може да не съм обърнал внимание... понеже не съм и търсил
                        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                          Снимката е от ТС, при дизеловите го няма това нещо. Сега като се замислих, даже и на радиатора не съм виждал.. но може да не съм обърнал внимание... понеже не съм и търсил
                          Я да използвам темата и да те питам като слага термостата слага ли малко силикон от този черния за висока температура.Или само гумения пръстен уплътнение който идва с термостата.Понеже имам такъв силикон а и гледах някой клипчета в тубата някои слагат малко върху гуменото уплътнение
                          P.S
                          Даже съм си поръчал и оригинални скоби за маркучите ето този вид !Абе луд уморя няма.....
                          Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
                          sigpic

Comment

Я да използвам темата и да те питам като слага термостата слага ли малко силикон от този черния за висока температура.Или само гумения пръстен уплътнение който идва с термостата.Понеже имам такъв силикон а и гледах някой клипчета в тубата някои слагат малко върху гуменото уплътнение
                            P.S
                            Даже съм си поръчал и оригинални скоби за маркучите ето този вид !Абе луд уморя няма.....
                            Аз слагам. Да съм спокоен, че няма да се наложи да го демонтирам отново, заради теч.

Comment

Аз слагам. Да съм спокоен, че няма да се наложи да го демонтирам отново, заради теч.
                              Благодаря ти !
                              Да за това точно питам поради тази причина.Щото когато сменях водната помпа независимо,че си има гарнитура намазаха и с силикон.И за това по пътя на логиката мислих,че трябва да се слага и тук при термостата
                              sigpic

Comment

Working...
                              X